• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Towards a delicious future

  • home
  • about me
  • lost&found
  • login
  • sitesenkit
  • about

Tech-podcast over omscholen tot programmeur, bescherming digitale wereld en oprakende internetadressen

27/04/2020 by Hans Pronk

In de Tech-podcast van Kennisnet bespreek ik met Michael van Wetering, expert innovatie bij Kennisnet, de meest opvallende tech-nieuwsberichten. In deze aflevering van de tech-podcast: omscholen tot programmeur, de continuïteit van de digitale wereld borgen en oprakende internetadressen.

Omscholen tot programmeur, hoe moeilijk kan het zijn?
Presidentskandidaat Joe Biden suggereerde bij een campagnebijeenkomst dat mijnwerkers eenvoudig om te scholen zijn tot programmeurs. Wat zegt zo’n uitspraak over het beeld van de software industrie? Welke invloed heeft onderschatting van de complexiteit op grote ict-projecten?

Hoe beschermen we het fundament van de digitale wereld: software broncode?
Github is een belangrijk platform om de broncode van software beheren, op de Noordpool bewaren zij zelfs reserve-tapes met belangrijke code. Is dat nodig? Helpt dat? Hoe zit dat eigenlijk met de Open Source software waarop een groot deel van het Internet draait? Welke rol spelen cloudplatforms? En hoe raakt dit het onderwijs?

Internetadressen, is er een tekort?
Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) signaleert dat Nederland te langzaam overstapt naar nieuwe internetadressen (IPV6). Dat zou onder andere een rem vormen op innovatie. Is er inderdaad reden tot zorg? Wiens probleem is dit eigenlijk? Is er een acuut probleem? Hoe staat het ermee in het onderwijs? Is er actie nodig van schoolbesturen? Wat doen Kennisnet en SIVON hier aan?

Filed Under: Kennisnet Tech-podcast Tagged With: podcast

About Hans Pronk

Ik hou me bezig met kunst, "alles internet", ICT en nieuwe media. Ik ben gefacineerd door de veranderingen die de wereld ondergaat, onder meer door de introductie van informatie technologie en alles wat daarmee samenhangt, en de de wijze waarop we daar (op micro- en macroschaal) mee omgaan

© 2025 Towards a delicious future. All Rights Reserved.